top
UK / DK / Facebook

studio@louisehindsgavl.dk
Phone 0045 2441 3035
Indtast venligst dit brugernavn og adgangkode:
Glemt din adgangskode?

Artikler


_
4. august 2012
Go Figure, Dansk Magazine
You’ve seen them before. Either the naughty little rococo-style shepherdesses of the 18th century tableaus or the ones your grandma used to have. Deer jumping around, trimmed poodles or romantic couples in love. Figurines in porcelain have long been forgotten as a true form of art, with mainly antiquarians and the elderly keeping it alive.
_
22. oktober 2011
About Louise Hindsgavl
At first glance, the porcelain figurines of Louise Hindsgavl °1973, Denmark are disarmingly pretty and rather light and airy. They seem in one word nice. Look closer however and what you initially took to be simply classical figurines are not that at all.
_
5. oktober 2011
Indelicate Objects
Across the centuries, a dominant stream in the evolution of the ceramic figurine has offered us limitless iterations of genteel behavioral models and idyllic flights of fancy. Characterized by lyrical gestures, aloof affectations, and clichéd allegories, these objects are often sedate and sanitized, almost narcotic in their effect.
_
30. september 2011
Formen i Verden, Noget på Hjerte
Når jeg går rundt på loppemarkeder eller i antikbutikker, om det så er i Nice, Paris, Rom, London, New York eller København, så er det ikke malerier jeg kigger efter, men figurer og skulpturer, som stikker ud fra mængden, og som er så stærke, og selvstændige i udtrykket, at jeg som malende kunstner, bliver inspireret.
_
19. februar 2011
Danish Crafts 10-års Jubilæumsskrift
Keramiker Louise Hindsgavl har i løbet af de sidste ti år slået sit navn fast ved humoristisk og dæmonisk at have pustet nyt liv i noget så klassisk og traditionelt som porcelænsfigurer. Endda i en sådan grad at hun er kendt for både at have skabt en ny generation af porcelænsfigurer og en hel ny fabulerende retning indenfor keramik.
_
20. april 2009
Diabolske Steorider
”For Dit Eget og Vores Bedste”, ”Kniven”, ”Paying The Price”og ”Still Sexy” er alle titler på Louise Hindsgavls porcelænsfigurer. Titler, der refererer til overforbrug, magtanvendelse, selvlemlæstelse, egocentrisme og kræft. Titler, der sætter sig tungt på det æstetiserede hvide porcelæn og kiler sprækker af samfundskritisk alvor ned i den pæne, rene forestilling.
_
5. april 2009
Alle Store Sandheder Begynder som Blasfemier
Man kan bestemt ikke beskylde Louise Hindsgavl for at være politisk korrekt. Hendes porcelænsfigurer bryder stort set alle tænkelige og utænkelige regler for hvad man gør og ikke gør. De er fulde af vold, lemlæstelser, obskøniteter og en særdeles grovkornet humor.
_
6. november 2007
Power Porcelæn
Det er de færreste der præcist kan sige, hvornår de blev født som kunstnere. Og det er endnu færre for hvem fødslen indtraf, da en uniformeret hund tog en enhjørning bagfra. Men sådan var det for Louise Hindsgavl. Det er helt bevidst jeg omtaler Hindsgavl som kunstner, og ikke som keramiker.
_
7. september 2007
Krabber i en Spand
Keramikerne Louise Hindsgavl og Michael Geertsen kan næppe være mere forskellige i deres udtryk. Hindsgavl er figurativ. Geertsen abstrakt. Begge vinder de priser, udstiller på internationale gallerier og høster stor anerkendelse for deres arbejde. Living Design satte de to spydspidser i stævne og fandt ud af, at de dog er enige om at give dogmerne på designskolerne og Janteloven et los i r...
_
1. august 2006
Burleske Tableauer
Louise Hindsgavl vakte opsigt, da hun i sin første udstilling efter afsluttet uddannelse fra Designskolen Kolding præsenterede figurative, keramiske opsatser. Mange mente, det var mere kitsch end kunst, og i al fald brød denne type arbejde med vante forestillinger om dansk keramik, som i flere generationer har været domineret af krukken både som motiv og tema.
_
15. oktober 2005
Et Bæltedyrs Bekendelser
Det er ikke altid lige sjovt at være et bæltedyr! Man hører til nederst i hierarkiet og bliver chikaneret af alt og alle. Panterne er de værste, synes jeg - særlig de hullede, men de er jo efter Gud og hvermand. Hvis de narreaber bare var det eneste, man måtte trækkes med, så gik det vel endda, men det er de langtfra! Forleden blev jeg eksempelvis forfulgt af en led, bodybuildet giraftype med dukkelår og minipik - og sparket direkte bagi! Ydmygelsen var total.